"Håll ut snart är julen slut"

Nej, jag tycker inte alls illa om julen men ibland kan det bli lite för mycket av all stress runt julen.
Man ska baka, städa, pynta, springa runt runt efter julklappar när man har noll fantasi, när egentligen jul är till för att umgås med vänner och familj och njuta. Så i år vill jag ha en stressFRI jul!
I år blev det inget bak av lussekatter, även fast jag önskade mig en köksmaskin förra året eftersom jag tyckte det var så "tongrott" ( ett uttryck av pappa) att knåda degen själv.
I år blir det heller inget pepparkaksbak, utan de är ju så goda de man köper.
Och storstädningen tar vi efter jul istället.
Det blir heller ingen julklapp till Peter, för vi ska göra nånting roligt ihop istället tex bo på hotell över en helg. Men nu är iaf julstjärnorna uppe och det lyser fantastiskt fint!

Helgen har gått otroligt fort som den alltid gör. I fredags åkte vi till Töcksmark och hälsade på min gammel faster, som alltså blir Leons gammel gammel faster och hon är 91(!) och hur pigg som helst. Så härligt att träffa såna krutkärringar. Jag hade inte träffat henne på många år och det har varit nånting som gnagt i mitt huvud länge så det var så skönt att vi äntligen åkte dit, och hon blev såå glad över att se oss och att få träffa Leon som hon sa var den goaste och vackraste ongen hon nönsin sett. Blev helt rörd att se hur mycket hon uppskattade vårat besök. Så ska få till ett besök till sommaren när Leon blir 1 och hon (förhoppningsvis) fyller 92.

I lördags var vi bortbjudna på "skaldjursafton" hos Patrik och jag drack lite vin för första gången på över 1 år. Tyckte faktiskt inte det var värst gott med vin så jag blir nog nykterist hädanefter. Påminn mig om att jag sagt detta ifall jag skulle glömma bort...

Idag söndag har familjen varit på skyltsöndag, och det blev en massa kläder till Leon (som vanligt). Så kul att köpa kläder till lillfisen. Och han behöver alltid något nytt. Hittade även så fina tjejkläder, så hoppas nån i min närhet (Läs: Linda) får en tjej snart så jag får shoppa lite där oxå. Köpte även en mössa och vantar till mig själv och födelsedagspresent till mormor.

 Här en bild på Leon och gammel gammel faster Jennie!






vart tog min bebis vägen?

Idag har jag och Leon varit och hälsat på Malin, och hos henne var även det nygifta paret:
Lina & Brett Griffin.
Och sen kom även Marica med lille Albin. Och det skiljer bara knappt 3 månader mellan Leon och Albin men Leon såg jättestor ut i jämförelse, känns så konstigt att min lilla bebis inte längre är minst(!) Och att han faktist börjar blir en riktigt stor och stilig grabb.
Malin bjöd passande på white lady tårta, det känns lite som en bröllopstårta.
Fick se bilder på det fina bröllopet och den galna möhippan,
som Brett INTE hade sett och kanske heller inte skulle se... hehe

Nu har jag grejat lite hemma och letat upp ljusstakarna, och stjärnorna. Tänkte tjuvstarta lite och sätta upp dom imorgon istället för på söndag. Det är så mysigt när man får tända dom.

Här ligger godingarna och Leon ser ut som en förväxt bebis! Inte längesen Leon var lika liten som Albin.
Lite kul att de hade likadana mössor, vantar och raggsockor och i stort sett samma fleeceoverall.


Röd PYZ hittad i Älgå skogarna

Ja, våran stulna bil har alltså hittats i skogen runt Älgå.
Polisen ringde och meddelade Peter det imorse och bad honom att komma till polisstationen för en karta, för det var inte värst lätt att hitta dit.
När Peter kom fram till platsen fick han först gå 20 min rakt in i skogen i snö, och där stod bilen utan batteri, kablar osv. helt plundrad på alla saker vi hade i bilen. Förutom insatsen till bilbarnstolen som var kvar men låg upp och ner. Sen låg det tomma systemkassar och en filt i bilen som inte är våran. Papper och registrerings bevis låg utspridda över säten och dom hade även slängt ut massa grejer som låg runt bilen. Det konstigaste var att de hade låst bilen, hur hade man tänkt där??
Det gick som sagt inte att få hem bilen utan man får fixa någon som kommer och bärgar den, tänk att man själv ska få massa bekymmer att tänka på när någon annan förstör!! Riktigt irriterande

Idag har jag och Leon varit på sista gången av babymassagen och efteråt tog jag upp problemet som varit med Leons sömnproblem, jag fick massa tips av de andra morsorna som jag ska testa och Ann-Charlotte sa även: Lägg honom bara när du vet att han är torr och mätt. Så när jag kom hem testade jag det, först fick han mat sen la jag honom i spjälsängen. Han blev såklart inte glad utan låg och gråt och grymta i 15-20 min men sen så bara tystnade han! Man måste bara vara bestämd för barnet testar mamman med att se "om jag skriker kommer hon nog och plockar upp mig" men nu banne mig skulle jag inte göra det och det funkade! Vilken lättnad. 
Så nu ska jag inte hålla på att tvinga i honom nån napp utan han ska få lära sig nya sätt att varva ner.
Hoppas det funkar i fortsättningen oxå!

Nu har mamma kommit hit och vi ska äta hennes goda köttfärssoppa, snäll mamma som kommer hit med mat till oss. Kan också hända att hon går ut och går med Leon så jag kan få sova någon timme, det skulle inte vara fel!


"Älska och njut av era barn och var glad åt dem sådana de är, sådana de ser ut, för vad de gör och tänk inte på de egenskaper de inte har"

Nu har jag inte skrivit på länge men är mitt uppe i en omtumlande period i Leons liv just nu. Det började egentligen för länge sen, Leon hade en favorit napp som han tog när han ville komma till ro på dagen och när han skulle sova. Och ingen annan napp dög utan just den gröna nappen ville han ha och jag och Peter var för bekväma för att bråka med honom så vi valde den enkla vägen (för tillfället) att låta honom ha den nappen.
För ca en vecka tog jag beslutet att nu måste vi byta, för nappen var nästan söndertuttad. Tänkte att det inte skulle vara värst svårt att få honom tycka om någon annan napp men det var lättare sagt än gjort. Torsdags kväll gråt han i 4 timmar i sträck, när peter kom hem var jag helt förstörd och det fortsatte på fredag. Han kom inte till ro nånting under dagen utan han somna när jag var ute och gick med barnvagnen eller när han ammades. Kvällen var lika hemsk som innan, hade amningsmaraton i flera timmar och vi fick bytas av att gå runt och bära på honom. Lördag åkte han bil till koppom och han sov då gott både på dit- och hem vägen och som tur var räckte det med att ge honom ett kvällsmål när vi kom hem vid halv 23 och han somnade gott i vaggan utan skrik. Ikväll räckte det med bara(!) 2 timmars amning och bäring, men detta kan knäcka vem som helst! Jag har varit och köpt olika nappar men INGEN vill han ha. Bara bröstet och jag känner mig väldigt låst, för förut gav jag honom mat vid 19 och sen hade jag resten av kvällen för mig själv, eller när han sov på dagen kunde man lägga sig ner och vila men det kan man inte nu, för han är vaken hela dagarna. Han är ju världens gladaste bebis på dagarna men blir som förbytt när han blir trött. Detta har gjort att jag själv inte sovit så mycket och känner mig mest väldigt groggy just för tillfället. Så om det är NÅGON som har haft samma problem eller har några tips på hur man kan göra så får ni gärna dela dem med mig! Alla tips är välkomna!

Nej nu räcker det med negativa saker, så får väl berätta vad Leon kan göra för roliga saker:
Han skrattar högt och länge( det är så jäkla härligt), han förflyttar leksaker mellan händerna. Han har kommit underfund med sina fötter och vill gärna smaka på dom, han njuter när man badar honom och älskar att se sig själv i spegeln (lik sin far där), han gör pussljud om man pussar i luften och han kan sitta upp med stöd av en kudde.

Nu ser vi framåt och hoppas denna lite mindre roliga period snart är över. Och att oroa sig för morgondagen gör ingen nytta.






Bra där!!

Bra man har en pappa som jobbar i Oslo och handlar med sig blöjor hem till oss. Om någon missat så pågår ett blöjkrig utan dess like och man i stort sett GER bort blöjor, som här i Sverige fortfarande är väldigt dyrt.
Pappa gav ynka 69:- för en hel låda med 6 paket!! Här i Sverige får man betala drygt 100:- för 1 pkt!!
Och det är konstaterat: Allt är INTE dyrare i Norge, men mycket...


1:a smakportionen

Igår fick Leon sin 1:a smakprtion potatispuré och det gick hyfsat bra, inge gråt och jag tror faktiskt han gilla det!
Lite misstänksam blev han först och det tog ett tag innan potatisen kom in i munnen.
Mycket skratt från min och Peters sida vill jag lova!




Veckan som varit

Det har varit en händelserik vecka för Fam. Nilsson Norlin, och det började inte värst bra. I måndags blev vi bestulen på våran bil, just här utanför på våran innergård. Nu undrar ni säkert vad det är för ställe vi bor på egentligen men det är i en lägenhet centralt i Arvika, tyvärr har vissa personer svårt att skilja på vad som är "mitt och ditt". Men eftersom jag är en sådan positiv person tänker jag såhär: Nu blir det till att köpa en ny bil!

Sen har veckan mest gått i planering av Leons dop (som vi hade igår och det blev jättelyckat!) Men i onsdags fick jag ett avbrott i planeringen och hade trevligt besök utav min arbetskompis
Magda och 2 av hennes barn: Moa och Ebba.
Och vi hade hamburgarkalajs här under kvällen.

Hela fredagen gick åt att baka och att duka och göra iordning allt i sockenstugan. Var hemma vid halv 9 på kvällen då hade dagen gått i ett enda kör. Fick STOR hjälp av mamma som kom in extra till arvika för att hjälpa till. Vad skulle jag göra utan dig??

Lördag= dop! Joel kom och hämtade upp Peter och sen åkte de och hämtade smörgåstårta (som personalen först inte hittade och Peter ringde och sa att det inte fanns några smörgåstårtor varpå jag nästan svimmade av panik, men tillslut kom ett geni på att de ställt dom på ett annat ställe.... puh.
Sen kom chokladnissen Mattias och lämnade över Leon tårtorna och dom var jättefina och jättegoda.
Tusen tack även till dig Sofia som bakade den goda morotstårtan.
Sen gick allt hyfsat smidigt förutom när vi skulle åka till kyrkan och Peter hittade inte sina skor, fast att jag tjatade på honom på fredag att han skulle ta fram allt så att allt var iordning men ni vet väl hur karlar fungerar!?
Så på 10 min hade vi fått en ommöblerad lägenhet utan någon skolycka så han skulle ut och köpa nya skor när kl var 20 minuter i 12 och dopet skulle börja 12!
Tur va att Robert hade samma stl och han tog med ett par extra skor. hmm.. Han kanske skulle vara fadder åt Peter istället för Leon??
När vi kom till kyrkan höll Peter på att svimma av nervositet och fick en vattenflaska av prästen för att inte ramla ihop på kyrkgolvet.
Dopet gick jättebra och jag är sååå stolt över min lilla Prins, började nästan gråta när prästen sjöng låten Prins Noel för texten passade så bra in och jag såg att mamma var alldeles blank i ögonen så jag fällde nog en liten tår.
Efter dopet var vi i sockenstugan och det var också väldigt lyckat, fick asmycket hjälp av alla i köket.
Tur det för det kändes som om jag bara irrade runt runt.
Leon fick så mycket fina saker och jag är så tacksam för alla fina vänner och släktingar vi har.
Tack till alla er som förgyllde Leons dag.

Sen var det dags för städning och disk och plocka ihop alla saker. Mamma, pappa och moster Lisbeth stannde kvar och hjälpte till med det sista. Kom hem runt halv 6 tror jag och då gick luften ur mig och jag kände mig helt tom, oerhört lättad att allt var över för denna gång. Kändes som om jag fick några gråa hår på kuppen...

Idag söndag ha vi haft hjälp av K-J och Marie att äta upp rester av kalaset men än finns det en hel tårta kvar och en halv plåt med morotstårta och kladdkaka. Så om någon vill får ni gärna komma hit och hjälpa oss att äta för jag spyr snart!

Här kommer lite bilder:

Pojkarna i mitt liv!




Glad morsa


Goa tårtan!


Moster och broder är glada!


Min lilla prins!


Kusin Jolinn, "gammelmormor", moster och grynet.


Såhär kul var det på dopet!


Vi med vår trollunge Leon!


Leon 4 månader!

Grattis Leon som blir 4 månader idag!
Hipp hipp hurra!
Det går oootroligt fort men det är samtidigt väldigt roligt!


Fullt hus!

Idag har vi haft lägenheten full and I like it!
Har haft storfrämmat av Marie Hult och hennes goding Tuva!
Leon och Tuva var inte så värst intresserade av varandra utan mer nyfikna på oss mammor.
Malin har också varit här och blev nerspydd av Leon direkt. Mysigt me barn ;)
Blev massa bebisprat och annat skvaller... Malin åker till Australien imorgon, ska vara brudtärna där. Coolt!
Sen kom Mamma och vi åkte iväg och kollade i socken stugan där vi ska vara efter dopet nästa helg. Sen när vi kom hem därifrån tittade brorsan in och busade med Leon. Nu sover han gott i vaggan (Leon alltså inte Joel ;))
Nu ska Jag ska ta och lägga mig i soffan och få lite välbehövlig vila! Och Peter är på hockeyträning.

Lite bilder från dagen:









Min nya idol! ;)

Finns det nån skönare person än Maria Montazami ?? 
Hon kanske inte riktigt har alla hästar hemma men skönare personlighet får man verkligen leta efter!!
Jag blir så glad varje gång jag ser henne och hon verkar vara helt genomsnäll.
Älskade hennes citat från Sommarpratarna i P4: Hellre lång och snäll, än vacker mellankort och elak! Haha

Och även igår fick man ett gott skratt när hon skulle berätta vad som stod i ordboken om man slog upp ordet "ter´mus" =insulerad värmecylinder a.k.a kaffetermus. Notera stavning på termos. Så jäkla skön!
Skulle vilja ha lite av hennes spontanitet.
Skulle nog inte ha tråkigt en enda sekund i hennes närhet!
 


"#%/&%""¤&&¤#"&

Jag blir så arg och ledsen på vuxna människor som inte tar ansvar!
Hela dagen igår kokade jag av ilska och jag hade ingen vidare rolig dag om man säger så...
Varför ska man må dåligt av att en annan människa beter sig dåligt?
Värför växer inte vissa människor upp?
Trodde att med barn kom ansvarskänslor och förnuft, men vad fel man kan ha!?
Grrr!


RSS 2.0