Sommardag vid sommarstugan!

Var ledig idag men var tvungen att åka till Challaberg för ett personalmöte kl. 8 imorse så det blev ingen sovmorgon idag heller.
Efter mötet åkte jag och hämtade Peter för att sedan åka hem till mina föräldrars sommarsuga som ligger vid Yxesjön ( Nästan på Finnskogen om det säger er nåt..?) Vi fick med oss Joel, pappa och hundvalpen Gina för en slappardag vid sjön. Jag slängde mig ner på bryggan och låg där och lapade sol medans Joel försökte sig på att fiska och pappa grejade med annat. Sen tog vi en tur med ekan och åkte över till en strand där vi alla badade t.o.m farsgubben doppade sig! På hemvägen fick Joel napp och drog upp en liten aborre, då blev jag sugen och ville försöka mig på fiskelyckan, och när vi nästan var framme vid stugan och allt mitt hopp var ute fick jag napp!!! Jag drog men den satans fisken kom undan! Mamma dök upp efter jobbet med lite grilltillbehör så vi grillade älgstek och åt potatissallad, sen drack vi kaffe och åt jordgubbar! Mums filibabba.  
Nu har jag just varit ute på en liten joggingtur, för att bränna lite av all grillmat man stoppat i sig under dessa dagar.
Ciao!



Utflykt till körselviken

Idag efter jobbet åkte jag och Peter på piknick ut till Körsel viken.
Vi hade med oss ost, kex, vindruvor,cashewnötter, cider och vin( fast det var det ingen som drack så ni behöver inte bli uppjagade ifall vi skulle ha druckit en vardagskväll!) Peter badade också tills han fick besök av en fågelfamilj i vattnet.
Vi hade  jättemysigt, kollade bla på räkbåten när den drog förbi. (att den inte har sjunkit är för mig helt obegrlipligt eftersom den redan lutade i 90 graders vinkel redan förra året)
Vi hade jättemysigt tills myggen och knotten kom, då packade vi ihop och åkte hem och jag tog en joggingrunda.




Peter ropar:
-kom hit alla mina kycklingar...


och då kom de.. ;)


och då blev han så här glad!

Dagens outfit

Denna underbara måndag stylade jag mig såhär och försökte få mitt annars så platta hår att se så där härligt strandrufsigt ut!

Paljettväst från Bik Bok, t-shirt Vero Moda, jeanskjol från Cubus
och skor från Skopunkten.


Midsommar!

Min midsommar kunde ha börjat bättre! Jag jobbade till kl.18.00, och fick typ slänga ut folk som vägrade förstå att vi stängde tidigare för att vi i Sverige firar vi midsommar mer än våran nationaldag. Väldigt ofta förstår inte folk att man själv också har ett liv och inte orkar vänta på människor som ska stå och pröva kläder i en halvtimme efter stängning, för mig är det ofattbart.. Men men, jag kom iaf hem.
Åkte hem och hämtade Peter,köttbullar, den goda cheesecaken(som jag hade gjort dagen innan), jordgubbar, dricka, extra ombyte mm. och sen bar det iväg till Emma och Markus. Där var även Sabine och Thomas. Vi grillade och åt färskpotatis,sill, och jättegoda köttbullar (som Peter stått och rullat klart strax innan jag kom hem) vi åt även förrätt och efterrätt. Var så mätt att det stod härliga till.
Peter och Markus turades om med att spela gitarr (vissa är födda gitarrister medans andra är födda artister) haha
Vi hade allsång till gitarrspel och dansade till Rod Stewart i vardagsrummet. Sen blev det även lite snapsar och vissa av oss blev lite för fulla och spydde i trädgården. Inga namn nämda. Jag som skulle upp tidigt och fortfarande hade förståndet kvar lånade Emmas cykel och cyklade hem vid kl. 2.


Midsommargänget minus Emma.


Markus spelar gitarr och Peter spelar låtsas trumpet.


Emma, tatueringen, åkesson och jag.


Emma, Rod Stewart och Åkesson


Peter spetsade till cheesecaken lite...


Sabine.

karlstad tripp!

Idag har jag och kärleken varit en tur i Karlstad, det ös regnade i stort sett hela dagen så vi passade på att vara inne i affärer så mycket så möjligt! Shopping= me like very much :) Jag köpte mest inredningsgrejer, såsom kuddar till soffan, ljuslyktor från indiska och en jätte maffig vas på Boulevard. Sen blev det även en tröja som jag hittade på h&m´s herr avdelning ( typiskt att jag inte ens kan gå in på herravd. utan att komma ut med något till mig själv).
Sen var jag en tur på Make up Store och där blev det 2 ursnygga ögonskuggor, en jätteblå och en röd/guldig. Jag är mycket nöjd med dagen!
Ikväll har jag bakat cheescake till midsommarkalaset imorgon och även hunnit med en liten power walk.
Nu blir det soffan.


Baksmällan

Har nyss varit på bio tillsammans med Peter, Emma och Mackan. Vi såg Baksmällan och den filmen kan jag verkligen rekomendera. Jag skrattade så mycket att mascaran rann men Peter var värst, han skrattade så han vek sig dubbel och låg halvt som halvt nere på biogolvet.  
En annorlunda komedi, med vissa oväntade händelser som gjorde filmen till en riktig klassiker ;)


Höst nyheter från Cubus

Kolla in alla höstnyheter på www.cubus.se, jag kommer bli ruinerad!
Tycker speciellt om denna lite löst sittande tröja, höga skinnkjolen, det coola trä halsbandet och klänningen Kine zip.


I love denim!

Jag älskar allt som har att göra med denim. Slitna jeans, jeansjackor, västar, kjolar, väskor, you name it! Det känns så somrigt när man får sätta på sig den lilla jeansjackan tillsammans med ett par ballerinaskor och varför inte något blommigt nu när det snart är midsommar!

Så här har jag stylat mig idag. (Som är den första riktigt varma sommardagen)

Jeansjacka från Gina Tricot, småblommigblus och jeanskjol från Cubus,
armband från Bik Bok. Broschen har jag ärvt.

Bruten tå!

Ja, jag vet det låter helt otroligt men jag råkade bryta en tå på förfesten i lördags!
Det var så att någon på festen öppnade en cola flaska som legat i frysen lite för länge och när han skröv upp korken började det spruta överallt, så jag min snabbtänkta människa vände mig så snabbt om så jag såg inte att det stod en tjej bakom mig så jag sprang rätt in i hennes häl!
 Och hon blev väl så förvånad och arg, så hon skrek allt vad hon orkade:
 -Vad tar du dig till, männische!
Och det gjorde ont så jag nästan svimmade men tyckte väl att det inte var någon värre fara med mig, jag var mest orolig att jag skadat den stackars tjejen.
 Sen var vi ju på bryggan och jag tänkte inte så mycket mer på det förrens igår morse när jag vaknade av en bultande värk i tån. Den var lila,blå och ja den såg helt enkelt inte så frisk ut... Peters syrra (som är sjuksköterska) konstaterade senare att den var bruten.
Skulle gärna lägga ut bild av tån men av hänsyn till känsliga tittare bryr jag mig inte om det...
Har haltat runt på jobbet idag, får köra på joggingskor resten av veckan för det är de enda skorna jag får på mig.

Brygga

Jo, visst blev det bryggan i lördags!  
 Jag följde med Ida och Dan på födelsedags kalas hos Carolina. Sen åkte vi ner till Olsson´s brygga där jag träffade massa roliga människor och lyssnade på Björn Rosenström! En ganska rolig kväll.

Jag och Ida i svartvitt.


 Ida älskar fest!!

snickerskakor och storstädning

Idag har jag både hunnit med att städa och att göra snickerskakor, min absoluta favorit när jag var liten. Hittade ett recept när jag kollade i en mattidning häromdagen och har inte kunnat slutat att tänka på dom!
Det var första gången jag bakade kakorna men det blev smarrigt värre! Mums. Bra att ha i frysen om någon skulle komma och hälsa på. Nu börjar telefon ringa med detsamma;)
 Sen har jag satt in alla Thailand bilder i jättefina fotoalbum som jag köpt på indiska. Jag fick solla ut de allra bästa ( vi kom hem med ca 500 bilder från Thailand). Kul att ha och minnas och längta tillbaks till!
 Sen är jag i full gång med tvätt, disk och matlagning. Skönt att komma ikapp.

En riktig slapp lördag, får se om det blir nån brygga ikväll.

Så här blev kakorna! 3 lager med snickers mmm..

 

Fotoalbumet


här är ett litet smakprov:

Studentbal!

Oj oj vad det öste ner!
 Det låg i luften att det skulle bli oväder och verkade vara uppgjort, för att så fort som studenterna började sin vandring ner till hotellet öppnade sig himlen och regnet öste ner. Kaos utbröt som vanligt när alla ska sina paraplyer högt och lågt. Jag däremot försökte hålla mig lite i bakgrunden medans jag lämpade över kameran till min far med beordran att nu tar du en bra bild!
  Och när Joel äntligen kom, hojtade mamma allt hon orkade: Heja heja Joel!
Som om det vore värsta tävlingen om vem som skulle komma först in på hotellet.
  Joel hade en vit skjorta och en brun slips som gick ihop med Saras klänning. De var ûber söta ihop!

Detta var den bästa bilden Pappa lyckades ta.


Sedan tog jag över kameran och trängde mig fram och lyckades ta en (enligt mig) riktigt hyfsad bild med tanke på omständigheterna.

Sjung om studenternas lyckliga dar...

Igår tog min bror studenten!
Det var en rktigt trevlig dag på Solberga och mysig kväll i Koppom, kalaset var jättelyckat med mycket god mat med bla. kallskuren fläskfile och kyckling och hemmagjord potatissallad, jordgubbar och cheescake till efterrätt.
(Tack Mamma du är fantastisk)

Jag hade på mig klänning och jeansjacka från Gina Tricot.




 Joel gick ut på Solberga gymnasiet kl. 17.00.
Och vi mötte upp honom där, så här såg det ut:


Joel står som nr. 2 i andra fönstret räknat från höger sida.



Joel stilig i kostym!



Jag, Mamma och Joel + mormors bakhuvud.



Pappa ser misstänksam ut när Joel öppnar Cinzano...


Sjung om studenternas lyckliga dar...

Efter åk i bandvagn och traktor fick vi tillslut med oss Joel hem till Koppom och studentkalas:



Joel öppnar ett av många paket.


Syskonkort.


EXTRA EXTRA! Josefin tar upp bloggandet på nytt...

Hejsan hoppsan!
Nu har det nästan gått ett år sedan jag bloggade sist! Va tiden går snabbt!
Gick ut lite väl hårt i början och tröttnade snabbt (eller rättare sagt jag hade inte tid)
men ska försöka skriva lite kortare inlägg i fortsättningen och inte en hel novell...

Har just nu tagit helgen efter en 8:a dagars arbetsvecka, är ganska trött och sliten i kropppen.
Tycker jag är väl förtjänt mina 4 dagars vilodagar. Även fast det är 4 fullbokade dagar så ska det bli riktigt roliga dagar. 
  Min lillebrorsa tar studenten imorgon! Va stor han blivit den lilla pojken ;)
Men det betyder väl bara att man själv blivit gammal..
 Hoppas det blir fint väder så att jag kan ha min nya klänning jag köpte på Gina tricot ( annars kommer jag pina mig igenom dagen barbent ändå) och så smörja lite med nutribronze så är jag "fit for fight" sen.

 Ikväll har jag och kärleken varit ute och käkat med Emma och Markus. Det var trevligt!
Var väldigt trött så det var skönt med en tidig kväll för en gång skull.


RSS 2.0