Nej, nu får det faktiskt ta och räcka med allt elände!

Vaknade imorse av att det sprängde och var jätte ömt i bröstet och min första tanke var: Nej, inte mjölkstockning IGEN! Men tyvärr så har jag tydligen inte turen på min sida och har lyckas fått det igen och det känns som om jag har en tennisboll i bröstet, det är rött och gör förbannat ont. Leon blir arg och vill inte suga på det stockade bröstet för det kommer ingenting! Så ringde doktorn, var hos doktorn för att få penecilin (trodde jag, men icke!) han menade på att den bästa medicinen var att låta Leon få suga ofta, massage och att pumpa. Så gick och köpte en pump på apoteket för sisådär en 500:- som skulle va så himla bra men det kommer fortfarande inte en droppe. Sitter här nu arg och ledsen för jag hade precis fått igång båda brösten efter förra mjölkstockningen (som slutade på akuten) och har kämpat med amningen snart i 3 månader och så kommer det här bakslaget. Funderar starkt på att sluta amma och ge han ersättning i fortsättningen. Visst vill jag ju fortfarande kunna amma just för att det ska vara bättre för barnet men fortsätter det såhär och krånglar orkar jag inte längre!

same same but different

Idag har jag varit hos frissan. Och varje gång jag kommer dit ser jag hur förväntansfull hon är, att NU äntligen har jag bestämt mig för att göra något spontant och klippa mig i någon cool kort frisyr och färga i någon häftig färg och varje gång ser jag besvikelsen i hennes ögon när jag säger: nja, jag tänkte bara färga utväxten eller nej, jag tänkte bara trimma lite på luggen idag...
 Men sanningen är att jag för en gångs skull orkat spara ut mitt hår till en bra längd och kvaliten på håret blev mycket bättre under graviditeten så jag trivs väldigt bra med min frisyr för tillfället (Bara jag får trimma på luggen varannan vecka och lägga i lite färg då och då). 
Jag kan se ett visst mönster att många väljer att klippa sig kort när de får barn och det kanske är för bekvämliga skäl men än så länge står jag ut med att bli dragen i håret och att (tydligen) ibland gå ut på stan med spyor i håret. ;)
 Blev iaf jättenöjd med klippning och färgningen hos Linda på Freestyle. Blev visst lite reklam här ;)



                               En nöjd liten fegis!


6 kilos ren kärlek!

Leon hade som jag misstänkte spräckt 6 kilos sträcket och det är 6 kilos ren kärlek! 
Finns inga ord som kan beskriva vad jag känner för den lilla trollungen.
Han har charmat alla sköterskor på Bvc och det är alltid lika roligt att se hur
glada dom blir när vi kommer!



Hur cool som helst i sina nya kläder!



Charmtrollet nr1


Hockeyänka

Jaha, då har man blivit hockeyänka då... Träning 2 ggr i veckan och 2 matcher, varav en som alltid infinner sig på fredagskvällen. Ååå vad glad jag blir. NOT! Om han ändå kunde spela i NHL och bringa in lite cash åt den ensamma mamman där hemma. ;) Denna kväll har än så länge varit väldigt lugn (som det oftast är), men vissa kvällar får man verkligen känna på att man lever. Det är inte alltid en dans på rosor att vara småbarnsföräldrar, som mostra sa till mig i början. Men det är konstigt hur fort man glömmer, han kan vara helt vansinnig och ingenting hjälper sen plötsligt får man ett leende och jag har på mindre en sekund glömt bort att han någonsin var ledsen. Men det är väl tur det...
En helt annan grej jag tänkt på är hur fort de små får vanor, Leon har fått för sig att så fort han vaknar ska han ha mat. Och jag vet inte riktigt hur jag ska bryta den vanan. För det kan lika gärna vara en 2 timmars sömn som en 15 minuters "nap" efter maten. Tacksam för tips på det!
Imorgon ska vi iväg till bvc för mätning och vägning, var 2 veckor sist så ska bli intressant och se om han gått över 6 kilos sträcket än. Förra gången tickade vågen på bra mycket så jag lär väl bli lika chockad som sist, men det återstår att se imorgon. Godnatt!

Utekväll

I fredags var ute för 1:a gången sedan jag fick barn, och jag trodde det skulle kännas såå bra att göra något på egen hand. Men jag var nervös redan innan jag mötte upp tjejerna på The Roof. Det gick en halvtimme innan jag kollade på mobilen första gången, sen gick det ytterliggare 10 min och sen fick mobilen ligga brevid mig på bordet ifall jag inte skulle höra att det ringde. Efter 1,5 timme orkade jag inte hålla mig längre så jag skickade ett sms, fick svar att allt gick bra och blev lite lugnare för en stund. Jag har inte varit ifrån Leon längre än 2 timmar och började längta efter att få snosa på honom. När kl. var 00.00 kände jag att det räckte för mig och tackade tjejerna för en jättekul kväll och traskade de 20 stegen jag har hem för att mötas av en djupt sovande Leon som inte alls hade märkt att mamma varit borta. När klockan var halv 2 kunde jag inte hålla mig längre utan fick väcka honom för ett nattamål, sen kröp vi ner i sängen och jag undrade över om jag någonsin kommer få lust att gå ut igen.


Leon shoppar, mamma betalar.

Igår var jag, Leon och min svägerska Linda på shoppingtur i Charlottenberg. Leon hittade mycket han ville ha, och allt han pekade på det var jag tvungen att köpa... Skämt åsido så går det inte att shoppa till sig själv när man har med sig barnvagnen, utan man går och kikar lite på sin egen avdelning men man orkar inte lägga ner sig vad som passar, och prova finns inte i denna värld! Utan man går raka vägen till barnavd. och där hittar man hur mycket som helst som Leon skulle vara jättesnygg i.
Jag säger bara: Thank god for the internet! Har blivit en nätshopaholic sen jag fick barn, för där kan jag sitta i lugn och ro i mina slitna pyjamasbyxor och fett hår och "bara" handla till mig själv. Vilken frihet detta internet ger. Men tyvärr är det inte bara positivt med internetshopping utan det ger det även stooora hål i min föräldrapenning plånbok. Men än så länge går det jämnt ut, så jag tänker hålla på tills inte gör det längre. För något roligt ska man väl ändå sysselsätta sig med när ungen sover, för sova själv det får man göra när man blir gammal.



3 par pyjamaser ( varav en trasig, som jag fick se när jag kom hem...)
2 par byxor
2 bodys
1 sweatshirt
+ ett linne och en blommig tunika till mig.

Tunikan tror jag att jag ska ha på mig ikväll när jag ska "gå ut" första gången på väldigt länge. Det ska bli så skönt att göra något på egen hand bara jag med mina kompisar, faktiskt väldigt skönt om jag tänker efter.
Bara några timmar för att sedan gå tillbaks till amning och blöjbyten.

/ Josefin the netshopaholic


Sol inne, sol i sinne

Jag är helt frälst!
Solsidan är sveriges bästa serie någonsin (serien gick på tv4 i våras), fick låna boxen från första säsongen av Sofia häromdagen och jag kollade igenom alla avsnitt på mindre än ett dygn!
Och nu vill jag bara se mera! Lär väl inte dröja allt för länge för inspelningen är tydligen i full gång. Mia Skäringer är min nya idol, och måste köpa hennes nya bok: "dyngkåt och hur helig som helst" Har ni inte sett solsidan, spring och köp boxen!

Förresten sjukt fint väder vi haft idag, riktig sommarvärme!


I valet och kvalet

Igår var jag iväg och röstade i riksdagsvalet, det känns bra att ha det gjort.
Jag är så toltalt ointresserad av politik. 
Men jag har en kompis som säger att det är en medborgarplikt att rösta, så då är det bara att göra som hon säger :)
Jag hade inte bestämt mig innan vi gick dit utan det blev ett beslut på plats, men jag ångrar lite att jag inte är mer insatt i politiken för då skulle man rösta mer med hjärtat än att slumpen ska avgöra.
Det får bli ett löfte tills nästa gång...

Idag har jag planerat för Leons kommande dop. Har kollat upp några kyrkor och församlingshem och skrivit en lista på släkt och vänner som ska skickas inbjudningskort till.
Blev en ganska lång lista, men gud va svårt och dra en gräns på vilka som ska bjudas och inte.
Det får vi nog tänka över några gånger till...



Nu blir det snart dop för ett riktigt busfrö!


pyjamas bekymmer...

Märkte igår kväll när jag skulle sätta på Leon pyjamas att han växt ur alla sina pyjamaser, då fick jag en smärre chock och blev alldeles gråtfärdig.
Så idag har jag gått igenom hans lådor i byrån och packat ner alla hans 50 size kläder och måste erkänna att det känns lite sorgligt att han aldrig kommer att använda dom igen... Får hoppas någon annan kan ha dom i framtiden ;)
Har märkt att jag blivit väldigt mycket känsligare sen jag blev mamma,
iof började väl det redan under grav. för då bölade jag för allt.
Så imorgon blir det en tur på stan för att inhandla nya pyjamaser! (som han säkert växer ur innan jag hinner blinka)
Idag blev det en långpromenad med Sofia och Eddie, och sen för att kompensera åt jag bullar och mazariner.
Men snart är gravidmagen ett minne blott!


Såhär fin var Leon idag.


Plötsligt händer det!

Igår hade jag och Leon en toppendag med Madde och Ida. Mycket snack och kaffe,
sen gick vi och hämtade Lukas på skolan( tänk att han blivit så stor att han börjat 1:a klass) och sen snurrade vi runt hela stan för att få i oss nåt att äta, tydligen äter man inte i denna stad när klockan är 15.
Så det fick bli ett besök hos det "berömda" cafeét.

När jag kom hem stod Peter med dammsugaren och skurhinken i högsta hugg.
Det är inte så ofta, så man får passa på att njuta när det händer!
Tänkte gå och köpa en triss, när det verkar vara en sån tur dag! Haha
Sen var jag iväg och storhandlade och lagade mat.
I dag har det varit en sån där dag som allt går så himla smidigt. Det tackar vi för!

Denna bild tillägnar jag Madelene!


Tiden går så fort, för fort....

Idag har JAG (Leon) hunnit bli 2 månader och mamma säger att jag växer så att det knakar.
Jag tycker själv att jag blivit en riktig stilig liten grabb.
Mamma och pappa tycker väldigt mycket om mitt hår, och efter badet igår innan vi skulle på kräftkalas fönade pappa min kalufs! Det tyckte jag var skönt.
Sen jag kom ut har jag hunnit varit med på mycket, bl.a 2 kräftkalas, mammas 25 års kalas, barnkalas, IKEA, tjejkväll, hälsat på mammas jobb, och sen har jag varit med mamma in ut från vårdcentraler och sjukhus otaliga gånger. Fullt upp alltså... Sen har många vänner kommit och gett mig massa fina presenter utan att jag behövt göra nånting, det kan jag vänja mig med! ;)
Andra saker jag gillar är: torktumlaren, dammsugaren, åka bil, bada, läsa bok, mormor & morfar och farmor & farfar.
Nu blev jag så trött efter maten så nu får mamma fortsätta.
Kram Leon

Idag är Leon 2 mån! Kan ni fatta 2 mån? Här har man gått i 9 månader och även lite till... (trodde nästan inte att det skulle komma ut någon bebis).
 Och sen kommer han med buller och bång och med håret åt alla håll, och man bara älskar honom från första stund! Alla säger att ta vara på tiden och man säger ja ja ja, och så plötsligt har tiden runnit iväg. Vad gjorde man innan man fick barn?
Jag hinner aldrig städa men vad gör det när det imorgon är lika grusigt... Man får prioritera vad som verkligen är viktigt och dammsuga är INTE det.

Ta vara på varandra!
/Josefin




Pappa och jag!


RSS 2.0