Semester på kusten!

Nu har jag inte bloggat på ett tag för jag har varit på semester med Peter och Patrik i Grebbestad på kusten. Vi hade riktigt otur med vädret förutom några timmar på tisdag och onsdag dagen annars har det regnat och blåst hela tiden.
Vi åkte ner i måndags morse jag, Peter och Patrik och så kom Andreas efter med sin hoj och jag kan säga att det spöregnade hela vägen ner så Andreas var måttligt glad när han äntligen svängde in vid stugan. 
På måndag hade vi skaldjursplatå med kräftor och musslor a´la Patrik. Sen ägnade vi hela kvällen med att spela Geni.
På Tisdag åkte vi en tur till Fjällbacka, där det var riktigt mysigt satt och tog en öl och åt lite mat. Sen åkte vi till Tanumstrand och därefter till "smultronstället" Havstensund. En liten fiskeby med bara en liten restaurang.
På kvällen köpte vi med 2 kilo räkor som vi smaska på! 
På Onsdag åkte Andreas hem men då kom Malin istället och hälsade på oss i Grebbestad, hon hade med sig sin mamma och lillebrorsa Josef och det blev många skratt den dagen!
På kvällen spelade vi minigolf i regnet och sen åkte vi till stugan för en fika innan Malin drog hem.
På torsdag blev det hemresa, hoppas på bättre förutsättningar på semestern nästa år.

   
Andreas äntligen framme vid stugan.

 
Första frukosten i stugan.
 
Fjällbacka




Fjällbacka


Havstensund


Ett glas Rosé




Sötaste!

Träffade på mina två kusinbarn på vägen hem. Alice och Erik. Min kusin bor i Stockholm och vi träffas väldigt sällan, så det var första gången jag träffade Alice och hon var den sötaste dröpen jag sett. (fast det är erik också)
Kolla bara:



 

Gammelvala!

Idag har jag och grabben varit kulturella och tagit del av bygdens historia, vi har varit på Gammelvala. För första gången för både mig och grabben.
Det var kanske inte riktigt våran grej men det var en mysig stämning och det fanns många fina saker att titta på. Allt från yankee cars till gamla lokomotiv, till hur man gjorde garn mm. Rock´n roll musik och dansuppvisning. Vi gjorde egna kolbullar det var roligt, sen gick vi mest runt och tittade på grejer men det fanns massa pyssel att göra för barnen. Sen var vi inne i en bod med massa fina antika saker, där skulle jag kunna shoppa en hel del. Grabben var mest intresserad av maträtten nävegröt med fläsk och alla djuren på gården.

  
  Coola barnvagnar! Men allt var inte bättre förr, kolla bara hjulen. ( inte så värst stabila)
  


Morgonpromenad och smoothie!

Vaknade tidigt av att solen lyste på mig genom linnegardinerna. Och jag blev så pigg utav det fina vädret så jag bokstavligen hoppade ut ur sängen och satte på mig löparskorna. Grabben låg fortfarande och sussade och sov så gott så jag ville inte väcka honom. Tog en 45 min runda runt strand och olssons brygga. Och sen när jag kom hem gjorde jag mig en härlig hallon smoothie! Då hade han vaknat och vi avnjöt en härlig frukost bestående av smoothie, hembakad bröd och kokt ägg.
En bättre start på dagen är svårt att få!

Skål!

Jag har hittat en underbar lägenhet!

Å, jag känner mig så glad att jag och grabben har fått tag på ny lägenhet!
En stor, jättemysig äldre lägenhet med högt till tak, stora fönster, öppen spis, och en liten inglasad balkong med infravärme (precis som jag önskat mig.) Den ligger precis mitt i stan men ändå inte lyhört till grannar eller nattvandrare.
Flytt blir inte förräns i slutet på september men vill flytta dit nu på direkten. Ja, jag kanske inte ser fram emot flytten så värst mycket men att få inreda en ny lägenhet och att få plats med alla grejer ska bli riktigt skönt!
Tack Emma och Lasse för att ni ska plugga och flytta till karlstad!

Hallon i stora lass!

Idag sken solen för första gången på länge, så då passade jag på att cykla bort till mina gulliga svärföräldrar för att plocka hallon. Dom har hela trädgården full med dessa små delikatesser. Så jag och svärmor hjälptes åt att plocka och vi fick ihop nästan 2 liter hallon. Dagen innan hade svägerskan varit där och plockat ytterliggare några liter!
Vad jag ska göra med mina hallon har jag inte bestämt mig för ännu men det blir troligtvis hallonmuffins och kanske lite hallon att strö över gräddglassen jag har i frysen eller varför inte en hallon smoothie. Mums!

 
 


2 såna här byttor blev det tillslut.

Jädrans fruntimmersvecka!

Jag hade aldrig hört talas om uttrycket fruntimmersvecka = pissvädervecka. Men nu förstår jag verkligen varför det kallas så! Jag har haft 2 dagar semester men knappt hunnit utanför lägenheten för att regnet står som spön i backen.
Jag har bakat 2 sorters bröd och skruvat ihop träramar och suttit på internet ca 80% av min semester. Så hoppas för guds skull att inte internet slutar fungera för då vet jag inte vad jag ska hitta på.
Grabben är i Oslo, så får vänta tills på torsdag med att gosa.
Det enda positiva är att Malin kommer hit ikväll, vi ska äta hembakat bröd med ost och marmelad och titta på allsång på skansen! tjoho!


Jag och Malin på min födelsedag/kräftkalas förra året.


Nu är det officiellt... Jag har SEMESTER!!!

Knappast mått bättre efter en riktig "skit" dag på jobbet med allt vad det innebär, och nu är äntligen hemma för gott (ja iaf i 3 veckor) Det känns så skönt ska gudarna veta! Har varit väldigt trött den sista tiden och sover ca 12 timmar per natt. Och nu kan jag få slappa ännu mera!
Så här ska vädret bli min första semester vecka. Det verkar vara mest regn, men fint imorgon och på fredag.
Jag ska baka och pyssla lite i lägenheten så det gör inget om det regnar någon dag.

       

I morgen
20.07.2009

Delvis skyet 19°Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest

Delvis skyet. Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. 6 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
21.07.2009

Regn 18°Lett bris, 5 m/s fra vest-nordvest

Regn. Lett bris, 5 m/s fra vest-nordvest. 1,6 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
22.07.2009

Skyet 23°Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest

Skyet. Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest. 0,8 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
23.07.2009

Regnbyger 18°Lett bris, 5 m/s fra sørvest

Regnbyger. Lett bris, 5 m/s fra sørvest. 8 mm nedbør i døgnet.

Fredag
24.07.2009

Delvis skyet 22°Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest

Delvis skyet. Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.


 

Däremot veckan därpå verkar bli bättre och då åker vi troligtvis till västkusten!

Gräsänka...

Jag sitter hemma och tycker synd om mig själv, för att karln är borta på jobb. Jag tycker inte alls om att sova själv, jag skrämmer upp mig själv och måste kolla i garderober och andra gömslen innan jag går och lägger mig. Ikväll tror jag dock inte det kommer bli några problem för jag är så trött att jag knappt kan hålla mig vaken just nu...

Jag har precis gjort något roligt. Jag har beställt tapet prover, som jag tänkt spänna upp på tavelramar som jag köpt på Ikea.
Du vet väl att du kan beställa hem gratis tapeter här maleributiken.se
Det blev ett par tapeter som heter Decedence, storblommigt och lite retro.
Tror det kan bli snyggt på mina nymålade (ljusnougat) väggar.
 
Imorgon ska vi på jobbet på räkfrossa på olssons brygga!! Det ska bli riktigt gott med räkor och trevligt att träffa allihop nu när flera har gått på semester.
Så här såg det ut förra räkfrossan:


Blondiner HAR roligare! haha



Jag är svag för skor!

Jag är svag för mycket men en sak som jag speciellt är svag för är Skor!!
B-friend brukar göra narr av mig när jag varit ute och shoppingtur och inte kommer hem med ett par.
Då säger han typ såhär:
- Va! hade de inte ett enda par i hela Karlstad??

Idag blev det två stycken rea inköp på Foot News. Jag hade kunnat köpa ännu mer om inte samvetet hade hindrat mig och satt ner de andra två paren.
Men jag är helnöjd med mina nya dojjor.
Ett par i mocka lite indian inspererade, de ska jag ha till shorts. Och ett par espadrillos, som man kan ha till allt från klänning till ett par jeans.




Spännande och skrämmande läsning på samma gång..

Idag har jag börjat läsa en mycket spännande bok som både är sjukt intressant och samtidigt väldigt skrämmande. Jag kom till och med försent till jobbet pga den och jag kommer ALDRIG försent annars, så då kan ni tänka er.
Blev ni nyfikna nu? Lugn jag kommer med mer detaljer så småningom.

Idag hann det bli 3 nya inköp, 2st nagellack från depend ett lila och ett svart. Har börjat tröttna på sommarens alla skrikiga färger och längtar efter höstens murriga färger. Sen blev det även en snygg halsduk/sjal en svart med bollar på. Lägger ut bilder på en outfit med sjalen inom kort.


Dagens outfit

Idag har jag klätt mig i vårens och sommarens största trend: Randigt!


Randig klänning från H&M, jeansjacka från Topshop, bälte från Cubus.

i min b-friends garderob


Kan inte låta bli att låna kläder ur min pojkväns garderob. Tycker denna skjorta är sjukt snygg tillsammans med ett par jeansshorts. Jag köpte den till honom på H&M för några veckors sen. Inte utan en baktanke...


Min lediga dag i bilder. Det regnade och var så grått väder, så det passade utmärkt
att stanna inne och baka lite.
Ett gott filmjölksbröd med russin och solroskärnor fick det bli.


Jag är så nöjd med min nya tröja från H&M´s herravdelning, man kan både ha den knäppt eller ha den uppknäppt och ha ett snyggt linne under.

Arvika Festivalen-09 Dag 3

3:e och sista festivaldagen började med strålande solsken. Jag följde med b-friend till "palle" och satt där en liten stund sen åkte jag iväg till västra sund för att ta mig ett dopp. Den var härligt!
Sen började molnen smyga sig fram och eftermiddagen bjöd mest på regn men på kvällen klarnade det upp och blev soligt igen. Det jag såg på festivalen idag var: Mustasch, Fleet foxes och Little boots (en jättecool engelsk brud som spelade riktigt bra dansmusik). Sen skulle jag egentligen ha orkat sett Korn men det gjorde jag tyvärr inte, b-friend såg dom och han tyckte att de sopade mattan med allt som hade varit innan på festivalen.
En riktig värdig avslutning på en (för mig) väldig lugn festival.

Little Boots


Arvika Festivalen-09 Dag 2

Igår, fredag var det inte lika många höjdpunkter att se på som det var på torsdag, men ett av världens bästa liveband skulle stå på vintergatan kl 22.00. Jag pratar givetvis om Depeche Mode. Jag hade inga som helst förväntningar över detta band som jag aldrig lyssnat på men blev glatt överraskad hur bra dom var. Eller om det var publiken som gjorde det , men man kan inte stå mitt i ett folkhav (som slog alla publikrekord i festivalens historia) utan att ha världens ståpäls över hela kroppen, och när de sjöng "reach out and touch face" kändes det som om lilla Arvika skulle explodera! Mäktigt!!






Arvika Festivalen-09

Nu var det dags igen för årets upplaga av Arvika Festivalen! Första dagen var fullbokad med massa bra band. 
Så det var bara att stanna kvar på området hela dagen, förutom en avstickare hem för ett ombyte. Solen stod högt på himlen och jag tror aldrig det har varit så varmt en festivaltorsdag, iaf inte de år som jag varit där.
De här banden såg jag: Hoffmaestro( som var så jädrans bra, världens röjj!) Hela publiken var med och sprang fram och tillbaka i Apollo tältet. De spelade typ sjörövarmusik blandat med reagge.
Sen såg vi på The Sounds, Mando Diao, Lorentz m Sakarias, Mars volta, Röyksopp med Robyn som gästartist och sist innan vi gick hem hann vi se lite på Nine inch Nails. Lugn, trevlig och väldigt varm första dag på festivalen!

Jag på Hoffmaestro!


Sjörövargänget


Hälsade på vid Gula bussen, som har stått där i 6 år i sträck!


Mando Diao


Peter och Jonas "snickarn" tar en svängom.

RSS 2.0