Graviditet smittar?

Har just precis läst en artikel i Aftonbladet om att gravida kvinnor "smittar" sina kollegor på jobbet.
Det var riktigt kul att läsa, vi får se nu hur många av mina kollegor som snart har en bulle i ugnen!! ;)


Lite babyshopping!

Igår var jag och hälsade på mina arbetskompisar på Cubus!
Det var "Alla vänners dag" som vi har 2 gånger om året, så jag passade på att handla lite kläder till bebis när det ändå var så bra rabatt! Fick med mig en hel del hem, så nu får det nog räcka tills hon/han tittar fram..
  Peter hade även han kollat ut några favoriter, och det blev inte helt oväntat en blårandig body (eftersom han är Djurgårdsfan) och han tyckte inte att det var några konstigheter om det blev en tjej, för den bodyn skulle vi bara ha! Tänkte då bara för att vara vrång köpa en klänning och påstå att det kan väl killar oxå ha, men snäll som jag är protesterade jag inte mycket utan låt honom köpa den.




V.31 och positiva besked!

Idag går jag in i v. 31 och ska verkligen försöka ta vara på den här tiden innan barnet kommer för att fixa alla förberedelser. Snickrade iaf ihop skötbordet förra veckan så det står klart, vaggan och barnvagn står också redo för att möta underverket så då är det bara min mentala förberedelse som ska jobbas på.
Barnmorskan gick igenom lite andning på förra föräldraträffen men hoppas vi kan göra om det igen för jag var lite distraherad av något annat...

Har ÄNTLIGEN fått besked om havandeskapspenning och det var positiva besked!!
 Jag ska få 3/4 dels havandeskapspenning och det betyder alltså att jag bara behöver komma in och jobba 1 dag i veckan fram till den 13/6, elva dagar innan beräknad förlossning.
Trodde faktiskt inte att jag skulle få det eftersom det har tagit så himlans lång tid, men igår damp beskedet ner i brevlådan!
Är ju sjukskriven t.o.m den 7/5 men efter det ska jag då in och jobba 25% av mina timmar.
Känner mig riktigt lättad av beskedet!

Karlstadtur med hemkommen Australienska!

Igår var jag och Malin på shoppingrunda i Karlstad! Vi hade en riktigt trevlig dag med lagomt mycket shopping. Ska lägga upp dagens fynd inom kort... 
  Inhandlade vad jag skulle ha tag i: En klänning och matchande accessoarer till Cubus festen som jag och ca 4000 andra Cubus medarbetare ska på nästa helg den 1:a maj i Oslo (Cubus har hyrt Spektrum och vi har lovats bli bjudna på bl.a på modevisning, show, trerätters middag, en jäkla fest och övernattning på Grand Hotel!!)
Som gravid kommer jag ha stenkoll på allt och säkert se en hel del skandaler ;)

Dagens outfit i K-stad såg ut såhär: "Black Women"

Utan kavaj
 
och med kavaj.


Klänning med puffärm H&M, halsband Cubus, ring H&M och
kavaj Cubus.


  

Ny vecka nya utmaningar

Idag har jag fullspäckat schema, har varit hos barnmorskan på fm och efter det var jag och klippte mig hos Linda på Färg och Form.
  Nu har jag varit hemma en sväng och fått lite mat i magen och nu väntar jag på att Peter ska komma hem för vi ska iväg på 1:a föraldraträffen!
 Ska bli intressant och se vilka andra par som är med. Tror det kan vara väldigt nyttigt för killarna och vara med på dessa träffar och lära sig lite om förlossningen, för de är ju inte så pålästa som vi är och kanske inte alls är beredda på vad som kommer hända på förlossningen. De är ju faktiskt de som ska vara vårat största stöd och då kan man faktiskt kräva att dom ska vara med på föräldraträffarna!

 Vi har även varit på lite "mini" semester med Fam. Frost i Sälen från onsdag till lördag. Det började inte värst bra med spyasjukan och skitväder. Men I fredags hade vi en jättefin dag i backen, även fast jag inte åkte nåt utan hjälpte till när Ida och Linus skulle åka snowboard för första gången. Det gick riktigt bra, värre blev det när Robban skulle pröva... men inga brutna ben så man kan väl säga att det var lyckat iaf!
 










Jag Peter och Bulan ;)


He en skön tisdag, för det ska jag ha!


Måndag: IKEA och återträff!

Igår drog jag och mamma till Karlstad och en tur på IKEA, och det blev såklart massa köp!
Bl.a ett skötbord och lite tillbehör till skötbordet, en badbalja och en jättesöt liggpåse till vaggan. 
Sen blev det lite annat smått och gott till lägenheten och så kollade jag på ute möbler till balkongen.

På kvällen fick jag finbesök, Malin kom hit! Hon har varit på långsemester i Australien och borta sen i december, var väl egentligen meningen att hon skulle vara borta i ett år men jag är glad att hon kom tillbaka tidigare så hon kan vara med nu när det händer stoora grejer ;) Sofia och Eddie kom hit oxå, vi hade en jättetrevlig kväll med massa bebissnack!


Vår, vår härliga vår!!

Jag och Sofia har suttit ute på balkongen och njutit av årets första riktiga varma vårdag, och det var helt underbart!!
Vi hade egentligen tänkt oss ta en promenad i det vackra vädret med Eddie, men han var ute på biltur och jag var lite trött i kroppen efter att ha röjt garderoben på kläder och skor och balkongen på grejer som vi var och lämnade på Erikshjälpen( Helt otroligt att de blev så glada över gammalt "skräp" som jag hade.) 
 Så vi hamnade tillslut hos mig för ett kopp te på balkongen, som nu är början till en balkong och det känns väldigt bra.
Tror både jag och Sofia hade massa vårkänslor, så fnittriga som vi va! 

Tänkte att jag måste visa våran fina vagga som jag och Peter var och hämta i helgen. Den är jättegammal och är ifrån när farmor var liten och både jag och brorsan har legat i den, så det är en riktig antikvitet som mamma målat och gjort fin!
Behövs läggas i lite vit målarfärg på vissa ställen annars är den i jättebra skick.
 Ibland när jag tittar på den kan jag inte låta bli att tänka: Jaha, och vem ska ligga i den här då?
Känns fortfarande lite overkligt.



Glad Påsk!

Idag är det långfredag och början av min långhelg! 
Vädret kan inte riktigt bestämma sig idag, och det har gått från regn till sol till hagel och nu till sol igen...
Och moi har suttit inne och påskpysslat(!) Jo det är sant, titta själva:

T.o.m målat påskäggen själv med prickar, ränder och hjärtan, är inte det pyssligt så säg?! ;)





Våran fantastiska sjöutsikt från balkongen!

 

RSS 2.0