Alla goda ting är 3...

Låter bilderna tala för sig själva!










Tur i oturen...

Vi var med om en jätteläskig grej igår när vi var påväg hem från ett besök hos mamma och pappa i koppom. Först såg vi 3 älgar och 4 råddjur efter vägen så vi (peter) körde försiktigt. När vi är mellan Jössefors och Sulvik strax efter den skarpa kurvan vid Bed & Breakfest, på en millisekund hoppar det fram en älg ur skogen och PANG rätt i bilen framför oss, jag satt därbak hos Leon och fattade knappt vad som hade hänt!! Peter tvärbromsade, som tur var hade vi hyfsad marginal till bilen framför oss. Älgen flyger först in i rutan och sen rullar runt på taket och sedan ner i asfalten, det flyger bildelar och älgens ben såg ut som att det gick av på flera ställen men älgen reser sig upp och haltandes springer in i skogen igen! Peter är snabbt ut ur bilen för att se hur det gick för passagerna i den främre bilen. Som tur var klarade de sig helskinande förut att de var rejält chockade, när han kollat att de var ok springer han till våran bil och hämtar varningstriangeln och medans han sätter ut den ringer han till 112 (för paret var så chockade att de inte orkade ringa själva). Hyfsat snabbt kommer 2 ambulanser, räddningskåren och polisen. Peter hade reflexväst på sig och agerade ledare för hela operationen ;) Han fick beröm av både ambulansförarna och de på räddningskåren. Och sen när vi skulle åka kom gubben från bilen fram och gav honom en bamsekram! Det är en vardagshjälte det!

Spa besök men inget vatten

ojoj vilken morgon jag har haft idag, hade ställt klockan på hyfsat tidigt (läs: sen förmiddag) för att jag skulle iväg på Spa och få mig en välbehövlig behandling. Det första jag gör är att gå till köket för att få mig lite frukost, sätter på kranen för att fylla vattenkokaren... men va fan inget vatten!? Okej, jag får direkt panik och springer till badrummet och provar där, nej samma visa. Där står jag oduschad, fet i håret och kissnödig som tusan. Fick bli oboy till smörgåsarna, torrschampoo till håret och våtservetter under armarna. Torr rakning på benen så de var alldeles röda ( tror ni inte att jag blev scrubbad det första, gissa om det sve...) jaja, och tandborsten fick jag ta med mig till spa´t. Var inte direkt avslappnad den första halvtimmen av behandlingen, men sen kunde jag iaf njuta av det sista. Gissa om det var skönt att ställa sig under en varm dusch och få riktigt tvåla in sig. Underbart kostade bara 800(!) för att få känna sig lite ren. Skynda hem till Leon och mamma som var barnvakt, började bli lite smått hungrig och riktigt kaffesugen men fortfarande inget vatten. Så vi fick gå ut och äta, sen när vi kom tillbaks hade de ställt en stor vattentank på gatan som vi fick fylla flera flaskor med. Klockan 18 hade vi äntligen fått tillbaka vattnet.
Kom att tänka på en sak att jag skulle aldrig skulle klara mig utan vatten, man använder vatten till allt! Man tycker ju det är en självklarhet att ha rent vatten i kranen, men det är egentligen inte så självklart och det är inte många länder som faktiskt har tillgång till det. Så man ska vara väldigt tacksam för att man faktiskt bor där man bor!
Ikväll är det ju fredag och matchdag för Peter så är hemma och myser med Leon själv. Nu blir det snart Idol och fram med ostbågarna! ;)


Bebis till salu?!

När jag var iväg och handlade på konsum förut fick jag en konstig fråga...
 Jag trodde jag handlat klart och bagav mig till kassan, men när jag ställde mig i kön så kom jag på att jag skulle ha tomater. Så jag ställde ner barnvagnen, för det stod ingen bakom mig och halv sprang de 10 metrarna till grönsaksdisken och när jag vänder mig om ser jag en dam som närmar sig kassan och tittar lite skumt ner i vagnen.
Jag skyndar mig att lägga händerna på vagnen så hon skulle förstå att det var min och då säger hon:

- Jasså är det ditt barn? Jag trodde nästan det var til salu!

-Nej, ingen bebis till salu här säger jag lite glatt.

- Du får 25 öre/hg.

-öööhh nää han är inte till salu!

Skyndar mig lägga på varorna på rullbandet medans hon fortsätter:

- oj oj, vad mycket hår han har! Och det har ju hans mamma också och så tittar hon upp på mig.

- Jaha, ja tack tack...
 
Skyndar mig att betala och lämnar kvinnan bakom mig innan hon ska kläcka en ny kommentar.



Håriga la´familia
 


The best way to make your DREAMS come true is to wake up!

Idag har jag haft på mig spenderarbyxorna och beställt en grej som börjar på K och slutar på artell!
Ååå va pirrigt, har velat haft en sådan jättelänge och nu idag äntligen bestämde jag mig
för att jag banne mig var värd en sån lampa!
Leveranstid var 2-3 veckor, men jag vill ha den nuuuu! Är hög av endorfiner just nu tror jag haha



Idag har vi haft besök av Malin. Hon åker till Australien om 2 veckor (fuskis) 
Hon och jag har samma dröm resemål så vi "bestämde" oss för att göra en sådan resa nästa sommar.
Längtar redan! 


Babymassage

Idag på fm har vi varit på babymassage. Trodde det skulle gå åt fanders för Leon åt sista gången vid 5 imorse och sen strax innan 10 försökte jag ge han mat men han totalvägrade och blev arg och ledsen istället. Så vad göra... Får lägga honom i barnvagnen utan att han fått mat, och försöka få på honom fleeceoverallen medans han är blir bara mer och mer arg. Så gick vi iväg, kom ut i det härliga vädret regn och blåst, Leon gnäller hela vägen till BVC och jag såg framför mig att det skulle bli värdens utbrott när vi kom fram.
Men han var hur lugn som helst, väldigt trött iof han satt och jäspa i väntrummet men var väldigt nyfiken på alla de andra bebisarna runt om kring. Alla matade sina bebisar, men jag vågade inte ens försöka, tänkte det får bära eller brista (för han verkade inte hungrig). Kom in i rummet, där var det jättemysigt med levande ljus och på varje plats fanns ett hjärta för varje barn med namn på. Hur gulligt som helst! Sen fick jag klä av Leon och då var han helt plötsligt jätteglad, huvudet gick fram och tillbaks (hade gått runt om han kunnat) han var såå nyfiken på allt och alla. Massagen gick jättebra och jag tror verkligen han tyckte om det. Kanske massera i 20-30 minuter sen var det att klä på oss igen. Hann inte ens utanför dörren innan han sov gott i vagnen, så rogivande var det. Det är t.o.m att jag känner mig lite varm och halv mosig i huvudet, riktigt avslappnande för både mor och son.
Oljan och beskrivning fick vi med oss hem, så nu ska det masseras helst 1 gång om dagen.
Jag tror att Peter ska få va med nästa eftersom han jobbar kvällen då.

Nu ska jag spendera min dag i soffan med mys och någon film och ikväll ska vi iväg på husvisning!

lördagsmys och söndagspromenad

Igår hade vi riktigt lördagsmys, mamma kom på besök under dagen så det blev fika med kanelbullar sen på kvällen hälsade brorsan på och jag gjorde klyftpotatis med morot och lök i ugn, baconlindad kyckling filé och café de paris sås! det smakade riktigt bra. Till det drack jag en öl ( den alkohol fria varianten, som är mycket godare än den vanliga) Sen götta jag mig med marabou choklad med non stop ( och kan säga att det är min nya favorit) åt nästan upp hela kakan själv, och på det åt jag chips å cola. Så idag har jag varit och gått en välbehövlig 2 timmars promenad med barnvagnen! Sov till klockan halv 1 idag så behövde verkligen komma ut och få lite frisk luft! Nu blir det en tur till Leons farfar för jag har tänkt göra lasagne till honom, peter är redan där och klippt gräsmattan så nu är det dax för mig att göra lite nytta. Nu hör jag peter är utanför så får skynda mig!

Imorgon ska vi iväg på babymassage, det ska bli riktigt roligt! Hoppas Leon tycker det är skönt! Själv ska jag på spa till helgen och njuta av en behandling!

Just det peter var ju utanför... haha

Barnrums inspiration

Jag sitter och drömmer om att ha ett barnrum att inreda, för jag vet precis hur jag vill ha det!
Det ska vara i färgerna vitt, blått och svart och stjärnor ska gå som en röd ( blå) tråd igenom hela inredningen.
New Classic från Borås tapeter med stjärnor ska få pryda en vägg. 
Jag fick (eller jag menar Leon såklart) 3 st blå pappaskar med stjärnor på i present i samband med Leons födelse av Sofia och Micke så det är alltid en början. 
 Just nu går tyvärr inte drömmarna att uppfylla, men drömma kan man väl få göra så länge...
Och än så länge bryr sig Leon inte ett skit i om att han inte har ett eget rum utan är nöjd att få ligga brevid mamma o pappa. Och det är ju jag oxå rätt nöjd med!

Dessa små godingar skulle passa fint i rummet.










Sjukt fina barn rum! Det ger mig ha begär

Pernillas barnkammare i Arvika är en butik som jag gärna skulle vilja lägga mina besparingar på!

 


jag behöver sömn!

Har inte sovit nåt på 2-3 nätter så jag känner mig som zombie, går och drar benen efter på dagarna. Jag är så trött så jag klarar knappt gå upp på morgonen, men Leon tycker inte det är värst roligt med ett par sovande föräldrar och eftersom P jobbar kvällen så känner jag att det är mitt ansvar att gå upp med Leon.
Försöker lägga mig under dagen men har inte ro till det och när kvällen kommer och man ska sova går det bara inte, jag har så mycket i mitt lilla huvud som jag ligger och tänker på och helt plötsligt är klockan tolv och Peter kommer hem, Leon ska ha mat, blöjbyte, mat igen och vipps så är det ljust ute och redan morgon och så somnar jag äntligen till men då vill inte Leon ligga längre så upp med honom osv. puh! i början hade jag hur mycket energi som helst men nu känner jag att man börjar går på reserverna, jag har haft såna perioder förr att jag inte kunnat sova men då hade man ingen bebis att ta hand om utan nu känns det 10 gånger värre. Hoppas det går över snart! 
Idag har jag haft trevligt besök av Emma och magen, så snart får Leon en liten Isidor att leka med. ;) Hon hade med sig bullar så dagens intag av socker är som vanligt för högt (kanske är därför jag inte klarar sova...hmmm) Tål att tänkas på!

Älskar höstdagar som denna!

Jag och Leon har varit ute och gått med Malin, Marica och hennes 2 veckors bebis Albin.
Albin var såå liten och jag har redan glömt bort att Leon var så liten för bara några månader sen, men i jämförelse med honom såg Leon jättestor ut nu. Och han har växt en hel del på slutet, nu sist visade vågen 6400g och måttbandet på 65cm.
Det var iaf jättehärligt med en promenad och det blev mycket förlossnings snack (så jag hoppas inte Malin kände sig alltför utanför) det finns ju ingen förlossning som är den andra lik så det var väldigt kul att höra hur någon annan upplevde det. Nu har vi precis sagt hejdå till Pappa P som börjar jobba kvällen denna vecka, tråkiga tiden 15-00.00. Det blir att fördriva tiden med tvn, bla Filip och Fredriks "Lite sällskap" får hålla mig sällskap ikväll.

Får även passa på att tacka Peters 12 åriga systerdotter Ida som har gjort min blogg så fin! Du är jätteduktig!


Spikes!

Kunde inte låta bli... ;)


Bilder från kräftskivan på Nilsson´s brygga i somras.

Bojkottade Olsson´s brygga i sommar och var istället på Nilsson´s brygga








Härligt bekymmerslösa sommardagar på Norrstrand.


3 månader och vaccinationsspruta

Leon har hunnit bli 3 månader och med det stundade den 1:a vaccinationen. Som jag gruvat mig för den i flera veckor, mest för att jag själv hatar sprutor plus att de ska sticka någon så liten! Jag fick sitta och hålla honom i knät och hålla i hans armar medans 2 sköterskor stack en spruta i vardera lår, Leon blev såklart ledsen men det gick snabbt över och sen var han bara lite små gnällig men jag gick iallafall inom apoteket på hemvägen för att gardera mig med alvedon ifall det blev värre under kvällen. Och det var verkligen tur för han fick hög feber och var jätte ledsen hela kvällen. Jag har aldrig hört honom gråta så högt och intensivt förut och det var HEMSKT, tårarna spruta och han blev jättetjock i halsen och fick knappt luft av all gråt! Det enda som hjälpte var att han fick ligga vid bröstet och "tröst tutta" och tillslut verkade alvedonen så han somnade och lyckligtvis sov hela natten förutom ett nattamat vid 2. Både jag och Peter var helt förstörda efter en sån mardröms kväll, man känner sig ju helt maktlös! Jag oroar mig redan inför nästa spruta som tydligen ska va värre! Fast att det är drygt 3 månader dit.
Men idag var riktiga Leon tillbaka som skrattar, "sjunger" och jollrar mest hela dagarna.


"Det är rene rame marten ute"

Glad över att årets Arvika marten är över så att man kan få sova på nätterna, trodde lördag kvällen skulle va värst men det var faktiskt i fredags som det var mest väsen. Det var sååå mycket smått ute som härjade och de började väsnas redan vid åtta tiden och fortsatte hela natten. Ville stoppa ut huvudet i fönstret skrika: Gå och lägg er för f*n! Nu känner jag mig som en gammal tant som klagar och jag har redan glömt bort att man själv var sådär för några år sedan. Eller nej, inte riktigt så hemsk var jag väl inte...? Och det var helt fantastiskt bra att Leon inte vaknade en enda gång under dessa två dagar utan sov som en stock genom fylleslagen som pågick utanför hans fönster.
I lördags hade vi Madde, Tommy och Lukas här. Jag bjöd på hemlagad pizza och Peter stod för drinkarna, det var mycket trevligt. Killarna gick en sväng på The Roof medans jag och Madde satt ute på våran balkong och tjöta till halv 3. När dom gick vaknade Leon så blev inte många timmars sömn den natten. Jag sov till halv 12 på söndagen och jag var fortrarande så trött att jag knappt orkade öppna ögonen och kände mig jättebakis fast jag inte druckit nåt. Söndagen tillbringades i soffan med mârtensgodis, chips och dipp och en kort sväng till svärföräldrarna för lite kålsoppa. Inte många knop där inte...
Idag har vi varit på stan och köpt en fleece overall och lite annat smått och gott till Leon så han inte behöver frysa nu när det börjar bli kallt, själv letar jag efter en jacka till mig själv och har kollat lite på dessa grönjölingarna.


eller den här:


RSS 2.0