Tillökning i fam. Carlsson Eriksson

Måste passa på att gratulera till Emma och Markus som blev föräldrar till en liten gosse 

natten mot söndag!

som var 50cm lång och vägde 3660g

Jag längtar tills de kommer hem så man får snosa på underverket!

STORT grattis vänner!!



H&M Home

Måste slå ett slag för H&M home´s vårkollektion.

Tycker verkligen om deras "etno chic" stil.
 
Så sjukt snyggt och stilrent, är redan sugen på att ändra hemma igen... 

Så denna kudde ska absolut klickas hem!



Byta turkost mot orange? varför inte!


En "Malin dag" idag!

En av mina absolut bästa och äldsta barndomsvän Malin fyllde 26 år i helgen och bjöd på fest, men eftersom både Leon och Peter varit sjuka vågade jag knappt vistas utanför dörren för rädsla att smitta någon så jag lovade att bjuda på lunch idag istället för att fira henne lite i efterskott.
 
Jag lagade en enkel men väldigt god fisksoppa:

1 purjolök
3 morötter
1 liter vatten
3 fiskbuljong tärningar
600 g fisk t.ex. 400g torsk 200g lax
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk körvel
1 krm cayenne peppar
3 dl creme fraiche
dill efter smak.

Gör så här:
Strimla purjolök och riv morötter. Fräs ihop i lite smör. Häll på vatten och buljong tärningar. Skär fisken i tärningar och lägg i tillsammans med kryddor. Koka ihop i 10 min.
Ha i creme fraiche och dill. Koka upp. Servera med gott bröd!

KLART!

Nu sitter jag och Leon i soffan och har precis kollat på Leons dop (för andra gången idag)
Peters faster hade filmat hela dopet och redigerat till en liten film på dopet och minglet efteråt. 
Roligt att se, hade helt glömt bort att det fanns filmbevis på "cermonin". Jag ser helt besvärad ut genom hela dopet och Peter svettades och höll på att svimma medans Leon tuggade upp rosetterna på sin dopklänning!



Mys framför "brasan" för lite filmvisning.



Go kväll!!

 

 


1:a babysim och redan som en fisk i vattnet!

Igår var det dags för Leons första babysim, och det gick jättebra! Jag var nervös innan (vet inte varför) men nya grejer gör mig lite nervös och vetskapen om att visas i bikini och inte veta hur Leon skulle reagera så gjorde det mig lite smått nervös innan. Men med en höggravid(!) Emma som assistent gick allt hur bra som helst! Hon tog väl en sisådär 20 kort på oss! Leon var väldigt tyst i början och observerade alla andra bebisar och nya människor men så fort vi kom ner i vattnet började han sprattla i benen och simmade runt som en liten fisk både på rygg och mage. Tror det var mer slitsamt för mig att kravla runt på botten som en krabba och försöka hänga med i hans tempo. Sen var det dags för slutsång och dags att gå upp. Efteråt trodde jag att Leon skulle va lite trött och somna men inte då, han hade hur mycket energi som helst. När vi kom hem gjorde han några varv med "gå stolen"( som han typ springer i) sen tog vi oss en dusch till för Leon blev lite rädd för duschslangen på badhuset så det blev lite dåligt med tvättandet där. Och då brukar han bli trött men inte då heller, så jag la honom på mage och han sprattla som om han trodde att han fortfarande var i vattnet och med en bad anka i handen. Själv var jag helt slut och ville inte annat än gå och lägga sig men vid tio var det äntligen Gonatt och han somna skönt i sängen sin med sin favvo zebra pyjamas! Han vaknade vid halv 2 inatt men sen sov han faktiskt till halv 8 imorse och det tyckte jag var himla skönt.

Här är det Full fart igen!!



Min lilla Zebra



Inte världens bästa bild, Leon har alien ögon och jag ser ut som en vampyr, men kul hade vi iaf.


Trött var ordet!

Trodde jag förstod innebörden att vara"trött" med det jag känner mig nu kommer inte ens i närheten!
 
Inte nog med att Leon är sjuk och matvägrar så kom Peter hem igår kväll och var riktigt dålig och har kräkts HELA natten! Leon har varit vaken stort sett hela natten, har försökt med gröt och välling men inget går ner han bara gråter så fort jag närmar mig med flaskan. Sen har jag legat brevid honom och sjungit blinka lilla stjärna tills han somnat men då har Peter fått kräkattack igen och Leon har vaknat och blivit rädd. När klockan var runt 5 bäddade jag åt Leon och mig i soffan och där tillslut somnade vi tätt ihop.
Vaknade vid åtta, märkte att välling och gröt började ta slut (har stort sett hällt ut 2 paket i slasken) så klädde på mig och Leon och gick iväg och storhandlade. Sen en sväng på apoteket, där jag varit 4 ggr på 3 dagar i rad och samma kvinna sitter vid disken och kan ju inte tro att jag gör annat än springer på apoteket. Där hade de bytt kassasystem så jag fick vänta nästan en 40 min på att få ut ett recept(!) Sen hem igen för att igen försöka med majsvälling denna gång, han fick i sig 3-4 skedar men sen var det stopp. Gick och la honom i soffan där han somnade snabbt. Själv gick jag för att städa upp i köket och sen till toan och skura med klorin. Nu har jag precis fått i mig lite kaffe och kladdkaka (nyttig lunch va?!) Och nu vaknade Leon igen så får försöka ge honom bröstet, och jag som skulle sluta amma men det går inge vidare när han inte vill ha något annat.
Hoppas på en roligare uppdatering nästa gång.


magsjuk bebis

Leon har magsjuka!! Började misstänka att nåt var fel igår när han hade riktiga kräkningar och ville varken ha gröt eller annan fast föda och han sov nästan hela kvällen och natten. Idag fortsatte han att matvägra( ville inte ens amma!) och hade diarée. Gör ont i mig när han är sjuk! Nu sover han för femtielva gången idag men för första gången på 3 månader så tog han napp(!) och det hjälper honom att somna. 
Tänkte ge honom egen vätskeersättning men läste på vårdguiden att man ska inte ge barn under 12 år hemmagjord ersättning. Där ser man! Så det får bli en sväng på apoteket imorgon 09.30. Så nu har jag kokat vatten och har i kylen så när Peter kommer hem vid midnatt får vi väcka honom för temp och försöka ge honom lite vätska så att han inte blit uttorkad. Vi får hoppas han blir bättre snart!
Hade planerat massa skoj imorgon och på fredag men vi får skjuta på det lite tills han blir frisk.

Idag har jag möblerat om i vardagsrummet och bytt ut det lila till min favvo färg turkost! Peter har tjatat att vi ska byta plats på tvn och tillslut gick jag med på det ( men förhandlade och fick även igenom en sak själv). Känns väldigt ovant men han kan väl få ha det så här ett tag så byter jag tillbaka igen sen... Men nu är han så nöjd att han fick bestämma, och då kan jag använda det för att jag ska få som jag vill nästa gång!
Lägger upp bilder imorgon när alla turkosa detajer är på plats.

Nu ska jag titta till min lilla sjukling!

mamma core nr2

Idag ville inte Leon vara med på mamma core! Det gick jättebra till en början, men efter en knapp halvtimme eldade en annan bebis upp honom så då kom det en gråtattack från ingenstans. Försökte sätta honom, lägga honom på alla olika sätt, försökte att ge honom en leksak men det enda som hjälpte var att ta upp honom och gå runt med honom. Instruktören hade redan fullt upp en annan bebis i famnen så hon kunde tyvärr inte hjälpa mig! Hade med mig en flaska välling så gick ut och gav honom det medans de andra fortsatte därinne. Sen var han lika glad igen men då var passet slut så tyvärr han jag knappt känna att det var jobbigt.
Det är så när man har barn och det gör inget, han kan ju inte va glad jämt!
Nästa tisdag vet jag inte om det blir någon core för mig, baby simmet börjar då och det blir lite stressigt att hinna med båda. Kommer ifrån coren runt 14 och 14.30 börjar simmet. Jag har ju heller ingen bil (för den har ju peter till jobbet) så måste gå fram och tillbaks men vi får se om någon superkvinnan träder fram och tar över min kropp! :)

Marimekko tavlan

Måste visa upp min egentillverkade tavla av ett marimekko tyg jag köpte före jul.
Köpte lister som jag sågade i önskad längd, spikade ihop till en ram och spände upp tyget med hjälp av en häftpistol, var inte så enkelt som det låter men jag fick såklart lite hjälp och jag
blev SUPER nöjd med resultatet!!
Tavlan som mäter 100x150cm blev riktigt maffig och gjorde sig bra på den innan stora och tråkiga väggen!








Kalas för 31 åringen!

I lördags var mamma barnvakt åt Leon och för första gången sov Leon inte hemma!
Kändes jobbigt att lämna honom, tänkte på honom hela kvällen och det var ett tomrum utan honom hemma.

Anledningen till barnvakten var att Peter fyllde år och vi skulle ha liten fest för honom.
Vi var ett tiotal personer som hade en riktig trevlig kväll.
Jag drack med måtta och när de andra skulle dra vidare stannade jag hemma och plockade undan och diskade upp efter festen, kändes väldigt bra på söndag morgon när man kom upp och allt var borta från borden och diskbänken.
Sov inte alls bra fast jag hade chansen, vet inte om det var alkoholen eller om det var plogbilen som började köra utanför när klockan var 4 på morgonen.(!) troligtvis en blandnig. Vaknade tidigt och kunde inte somna om så gick upp och år frukost och satte mig i soffan.
Sen kom Peter upp och frågade när ha skulle få frukost på sängen! :)
Reflekterade över att vad tråkigt det är när inte Leon är hemma, längtade sjukt mycket efter honom, vid 10 kunde jag inte hålla mig längre utan fick ringa och höra hur det hade gått under natten. Det hade gått bra, lite gråt vid läggdags men sen sovit HELA natten och det gör han inte ens hemma!

Sen var det dags att åka och handla till nästa kalas för Peters familj.
Hade sagt klockan 2 men när inte mamma och Leon hade dykt upp vid 3 blev jag orolig men krångel med bilen hade ställt till det(som vanligt) men tillslut kom de och det var en lättnad att han äntligen var hemma igen!




 



Lille pyret!




Leon äntligen hemkommen!


6 mån invägning

Har precis kommit hem från en tur på BVC, och lillprinsen vägde ca 8500 och var 71cm lång.

Inte riktigt spräckt 9 kilos sträcket alltså men det dröjer nog inte...

Har även bestämt att sluta amma så nu kör vi på för fullt med fast föda som gröt, välling och pureér.

Har känt ett tag nu att jag skulle vilja sluta amma för han "äter" bokstavligen upp mig och eftersom jag väger så

 lite så känner jag mig konstant trött och har huvudvärk väldigt ofta.

Har ammat såpass länge nu så det tyckte BVC sköterskan var en god idé.

Visst är det mysigt att amma, men man blir rätt låst och man får tänka på sitt eget välbefinnande i första hand!

Till helgen blir det kalas för Peter som fyller ... år, blir nog lite festligheter här på lördag(!) och på söndag är det

 tänkt att våra familjer kommer hit och grattar.

Vet precis vad jag ska köpa till han, hoppas han blir nöjd!

Nu ska jag ta och koka lite palsternacka så det är färdigt tills prinsen vaknar från sin lilla tupplur.

Hej så länge!


Mamma träning med knip!

Idag har jag varit på mamma core och Leon fick självklart följa med!

Vanlig core träning ( bål träning) men med extra knip övningar.

Det var ganska svårt att tänka på allt, andas in, andas ut, spänna, slappna av och

samtidigt knipa och hålla ordning på bebisarna under de gymnastska övningarna.

Men det var kul och jag ska absolut gå dit igen!

Vi var bara 3 mammor + barn, så om det är några mammor där ute som läser bloggen

tycker jag definitivt att ni ska prova.

 Ni behöver inrte vara medlemmar på Hälsokompaniet utan betalar en klumpsumma för 5ggr.

Bebisarna fick oxå vara delaktiga i några övningar men då ville Leon helst bara rulla runt. :)

Imorgon ska vi iväg på 6 månaders kontroll och väga och mäta klumpen,

har även en massa frågor som jag ska ta upp med bvc sköterskan.

 Man samlar på sig en massa tankar och funderingar nu när man inte är där så ofta längre.



Leons 6 månaders dag firades med att jag hade mitt livs värsta vinterkräksjuka.

Som tur var klarade sig klumpen och Peter från att bli sjuka.

Och det är ju det viktigaste!


Hoppglädje!

Gissa om Leon tycker om sin hoppgunga?!

Han fullkomligt älskar den!

Han skrattar och jublar högt medans han hoppar runt i gungan.

Vilde Bill är nu hans nya smeknamn.


Vårtecken och nytt i lägenheten

Köpte tulpaner igår och det känns som ett riktigt vårtecken.

Ut med julgruppen och in med en bukett tulpaner!

Har tagit bort julstjärnor och annat som hör julen till och vill nu ha in "vår" i lägenheten.





Måste även visa en av de bästa julklapparna som jag fick av mamma o pappa
 
en svart pappelina matta med stjärnor

den gör sig mycket bra i hallen!




Nytillskott i familjen Frost

Igår var vi äntligen och hälsade på familjen Frost och fick se på det lilla underverket!

Hon var jätte jätte liten, vägde endast 3200 och hade jättemycket svart hår den lilla trollungen.

Ska bli kul att få en anledning att köpa söta tjejkläder i framtiden! :)

Storasyskonen var såklart jättestolta och bebisen är nr3 i syskonskaran,
 
det börjar bli en riktigt stor familj där borta på Enstigen.







Lillebror som blivit storebror.


2010 var mitt bästa år någonsin!

Hade en väldigt lugn men mycket trevligt nyårskalas hos Emma och Markus på Fallängsvägen 69.

3 rätters som bestod av:

 Förrätt: Toast skagen
Huvudrätt: Kycklinggryta & Potatisgratäng m fetaostsallad
Efterrätt: citronkräm m. nötcrisp och granatäpple.

Alkoholfritt till mig och Emma medans Peter och Markus drack öl och vin till maten.

Leon slocknade redan vid 21.00 tiden och sov sig igenom tolvslaget.
Vi andra stod ute och kollade på raketerna och skålade med Pommac och Champagne!

Kvällen gick jättefort och vi satt och spelade spel till klockan var 3 på natten, då kände vi att det var dags att börja ge oss hemåt. Fick gå upp och väcka Leon som sov så gott i värdparets säng.

Eftersom jag smakat på lite vin och druckit cinzano till tolvslaget var Emma så snäll och körde hem oss.

En fin avslutning på ett fantastisk år!!

(Försökte lägga upp bilder, men misslyckades)


RSS 2.0