Alla kan inte va bra på allt men alla kan vara bra på något...

Jag är bra på många saker men att beskylla mig för att kunna baka det är att gå för långt!!
Jag har alltid trott att har man bara de dyra redskapen, ja då kan man baka hur bra som helst. Nu börjar jag inse att det spelar ingen roll hur bra och dyra saker man har för baket blir varken roligare eller bättre för det.
Bakade lussebullar för sisådär 2 år sen och det tyckte jag var sååå jobbigt så den julen var en bakmaskin högst på min önskelista och även om jag inte fick den värsta av dom alla fick jag iaf en hyfsat dyr bakmaskin av mina snälla föräldrar. Den har jag brukat 1 gång(!) och så idag, när jag kom på att jag skulle baka chokladsemlor för att pappa fyller år och vi ska på kalas imorgon och tänkte överraska med nåt gott!
 
Det resulterade i dessa fina bullar som mer ser ut som högar av bajs än goda semlor!


 
Hoppas med denna bild kunna glädja någon som kanske har haft en tråkig dag på jobbet?
Varsågoda och njut av bagaren på storgatan!!

Kusin träff

Idag har vi varit och hälsat på Leons kusin(er), även kallad för lilla pyret!
Det är svårt med namn och ännu svårare att samsas om ett.
För har man något namn som man själv känner mycket för, ja då är det ju självklart att den andre föräldern inte alls tycker samma sak!
Frågade Linus(pyrets bror) vad han tyckte hon skulle heta, och då fick jag svaret: Ingenting.
Han tycker nog att det är dags att mamma och pappa samsas om ett snart! :)

Leon passade upp sin kusin och såg till att hon hade det bra.
Och sen snodde han hennes nya leksak...





Tjejträff med våra "grabbar"

Idag har jag, Leon och Sofia varit och hälsat på hos Emma och lille Isidor. Han växer så det knakar och han hade blivit riktigt stark i nacken och följde med bra i blicken. Tyckte han hade utvecklats jätte mycket på 1,5 v sen jag såg honom sist. Jag har redan glömt bort att Leon varit så liten men med tanke på att man fött dom är dom inte längre så värst små...! 
Isidor var inte riktigt på sitt bästa humör idag, men vem har bra dagar jämt?? Jag har iaf inte det!
Det var jättetrevligt med en liten "mamma träff" och jag tror allt Sofia blir lite bebissjuk ;) 
(Eller har jag fel sofia?)

Isidor här 1 vecka gammal:




Vi var ju även på Bvc igår och Leon hade inte alls spräckt 10 kilos sträcket så som jag trodde, han hade inte ens spräckt 9 kilos sträcket. Han vägde 8770 gram och var 72,5 cm lång. Och hade då bara gått upp 200 gram på en månad så det måste vara jag som blir svagare och svagare för jag tycker han väger mycket mer nu än vad han gjorde för några veckor sen.
Men han låg iaf fint i kurvan ändå, han kan ju inte gå upp så mycket i vikt när han springer runt i gåstolen hela dagarna!





 


AC/DC trummis

Detta måste vara yngsta trummisen i ett hårdrocksband ever!! :)


Dykning=check!

Idag är det tisdag IGEN (snacka om att tiden går fort) och jag och Leon har varit på babysim.
Han tycker om halvtimmen på badhuset mycket mer än vad jag gör. Jag kan bli helt svimfärdig och får huvudvärk när jag varit där inne i värmen ett tag och efteråt är jag helt slut. Pratade med en annan tjej om det och det var samma sak med henne, konstigt men det måste väl ha med värmen att göra.
Men huvudsaken är väl att barnen tycker det är kul, fast idag "råkade" jag nästan dränka honom.
Vi skulle försöka ha dom på rygg och släppa taget under rumpan och bara stödja i nacken så att de flöt. Men rätt som det var snurrade Leon runt och jag var inte beredd så jag tappade greppet på honom och Leon hamnade under vatten! Jäklar vad rädd jag hann att bli, men Leon bara hostade och var en lika glad skit som vanligt! Kan ju säga att vi tränat på att dyka idag, nästa gång blir det från simbassängs kanten och nästa gång efter det blir det trampolinen... :)
Annars var han inte riktigt på hugget idag. Han skulle helst leka med alla roliga leksaker, tror han var lite för trött för att plaska omkring. Gick och la honom när vi kom hem och han sover fortfarande efter 2 timmar och det är nästan rekord "mitt på dagen lur"
Imorgon ska vi iväg på 7 mån koll och se om han kanske spräckt 10 kilos sträcket! 

Centerfest!

I lördags var det fest för alla anställda på köpcentret och Cubus gänget skulle såklart dit och röja!
Började kvällen hos Magda och sen fortsatte vi till Thon hotell för asiatisk buffé och sedan uppträdande av "Gris nils" (som sjöng och spelade betydligt bättre än han var att berätta snusk historier.) Sen var det disco med dj Froggy, herregud vad detta låter bonnigt men är man i charlottenberg så är man! Har de senaste gångerna haft som roligast när jag varit ute där, här är alla "tjenis" med alla och man kan va precis som man är. Lite tokig alltså :) Dansade och sjöng hela kvällen och jag hade jättekul!
Blev nog tillslut lite för mycket av det goda, men har man inte druckit en droppe på 1,5 år tål man inte lika mycket som förr... Maddes brorsa Tommy kom och hämtade oss när kvällen var slut och då skulle ju såklart jag och Madde "poppa" i bilen som 2 fjortonåriga tjejer (stackars tommy) så jag kom väl i sängs när klockan var runt halv 5 på söndag morgon. Leon vaknade halv 6 och ja ni förstår att det inte blev så mycket sömn den natten. Var ju inte direkt jättepigg på söndagen så nu tar det nog ett tag innan "mamman" går ut och festar igen! Men tack alla inblandade för en toppen kväll!

Partydrottning för en kväll!


En mycket suddig bild på cubus gänget (minus magda och jessica)



Skönt att komma tillbaka till småbarnslivet med mitt lilla busfrö!





"Snabb sväng till Karlstad!"

My ass, det var det drygaste resan till karlstad jag varit med om.
 Eller inte, nu ljög jag faktiskt det värsta resan till Karlstad var den 4 juli när Leon äntligen ville komma ut. Och kändes som om jag hade en konstant värk från Arvika till BB.
 Men nu till karlstad trippen igår. Ska ju ut på lördag( första gången på 1,5 år) och behövde nya kläder. för allt jag har här hemma är antingen för stort eller för uttvättat. Några arbetskompisar hade samma problem och vi bestämde att vi skulle ta en snabb tur till karlstad för DÄR finns det ju massa kläder(!) Behöver jag säga att det nog var den sämsta dagen ever att åka till Karlstad, vi körde i 40-50 hela vägen och tog oss ung 1,5 timme. När vi kom fram parkerade vi under mitt i city. Konstigt tyckte vi, att nästan inga andra bilar hade parkerat där, men det tog oss inte länge att förstå varför. De hade stängt av parkeringen för de höll på med asfalts läggning och hela luften var helt svart. Vi sprang först upp i trapporna men där var dörren låst när vi kom upp, så fick springa ut i asfaltdammet igen och springa till hissarna längst bort. Kändes som om jag hade asfaltsdamm i näsan hela kvällen och hade jätteont i huvudet men kanske var nåt annat... Men när vi äntligen kom upp och sprang in på Gina var det ingen som hittade nåt! Nada, jättedåligt med snygga partykläder, sprang ner till monki men samma visa där. Allt typ basic och marin randigt. Jaha ok då blev vi hungriga så vi gick på macdonken och vipps var klockan 18 och affärerna stängde så enda alternativet kvar var H&M för det var öppet till 19 så där fick jag köpa mig en tunika utan att prova den först. Man kan ju inte komma tomhänt hem när man varit i storstan var våran melodi. Så alla fick med sig en kasse från HM och sen ville vi hem. Hemresan var nästan lika dryg och jag längtade efter plutten. Runt 8 var vi hemma igen.
Provade tunikan när jag kom hem och jag såg ut som om jag var gravid och det är det SISTA jag vill se ut som nu, så det var bara att ge sig ut på stan igen idag för att finkamma utbudet i lilla Arvika. Hittade iaf nåt tillslut som får duga, sen in på bolaget så nu tror jag allt är fixat inför imorgon! Hoppas det blir skitkul!

En nöjd och glad Lucas på mcdonken.

Utflykt till Ikea med mor och son

Har inte skrivit på ett tag så vet inte vart jag ska börja...

Igår hade jag en helt underbar dag med mamma och Leon på Ikea, Leon brukar för det mesta vara glad och när vi är på utflykt är inget undantag. Han protesterade inte en enda gång på 6 timmar och var hur go som helst! Enda gången han grymtade lite var när han inte ville sitta i barnvagnen utan ville komma upp och sitta i kundvagnen istället :) Han måste verkligen tycka om att gå på Ikea, men får nog passa på att njuta nu för det kan nog svänga fort. Speciellt när han blir äldre och inte får som han vill, och han är redan en liten bestämd kille.
  Hade bestämt mig för att köpa en byrå till Leons kläder, och en lampa till sovrummet och kanske en golvlampa till v.rummet men kom istället hem med annat smått och gott, men bäckar små som man säger blir snabbt sjöar! Införskaffade iaf matskålar, skedar, haklappar och sängkläder till Leon, en jättesnygg ljusstake och fruktkorg, tyg som ska bli tavlor, ljus, badrumsmatta osv osv
Skönt att vara på utflykt med mamma för man får så mycket hjälp och hon tycker det är så kul att passa upp Leon hela tiden. Jag tycker man uppskattar sina föräldrar mycket mer nu när man själv har barn och förstår vilket jobb de måste ha haft när jag och min bror växte upp. Jag är så oerhört tacksam för allt man har fått och vilken bra barndom man haft. Ni är bäst!  

Idag har jag orkat rava mig iväg på träning, blir så arg på mig själv när det går så långt emellan gångerna. Kände redan under början av passet att detta kommer och bli grym träningsvärk! Skakade i hela kroppen efteråt men då var jag välförtjänt en stoor middag på Royal! Å herregud va gott det var! 

Nu har P åkt på match och jag sa som jag brukar: Vi kommer kanske och kollar! Men känner att det orkar jag inte alls göra. Stackarn, jag har inte varit på 1 enda match sen han började spela igen och ikväll var sista hemmamatchen för säsongen. Men om han ändå spelade i Arvika, då hade jag och Leon kommit på varje match och hejjat! Men nu har vi blivit två mammor med spelande sambos så till nästa säsong lär vi sitta på läktaren med varsitt barn på armen.

Nu vaknade Leon från sin lilla nap på 3 timmar så bäst att gå! Hej så länge

Lite av godbitarna från Ikea (ljusstaken och fruktskål som snart är full av stora gröna äpplen):




RSS 2.0